ОДРЖАН САСТАНАК НАПРЕДЊАКА У БЕОГРАДУ Вучић: Да их победимо убедљивије него у децембру, још јаче, са још већом разликом!

БЕОГРАД: У Вождовачком спортском центру  "Шумице" одржан је састанак општинских и месних одбора Градског одбора Београд СНС поводом припреме за предстојеће београдске изборе.
Танјуг/Марко Ђоковић
Фото: Танјуг/Марко Ђоковић

Састанку присуствују председник СНС Милош Вучевић, Повереница Градског одбора Београд и потпредседница СНС Ана Брнабић, потпредседници странке Владимир Орлић, Александар Шапић,  Синиша Мали, као и други страначки функционери међу којима Никола Селаковић, Михаило Јовановић, Дарија Кисић, Петар Петковић, Томислав Момировић, Александар Мартиновић, Арно Гујон...

Први део састанка је отворен за медије, а прва се обратила Ана Брнабић која је рекла да се понво иде на изборе у Београду и да ће још убедљивије победити.

На јучерашњој седници Председништва СНС донета је одлука да се иде на нове београдске изборе, а Шапић је најавио да напредњаци већ од данас крећу у кампању.

Скупштина Града Београда данас није конституисана због недостатка кворума, што је констатовао председавајући Тома Фила рекавши да се иде на нове београдске изборе.

Обраћање Александра Вучића

Вучић је рекао да су целе прошле године имали безброј проблема због Куртијевог организованог прогона Срба на Косову и Метохији, и за све то време трпели смо у Београду и Србији стравичне притиске оних који су се правили да то не виде.

Фото: Пинк.рс/принтскрин

- Можда су и добро видели, али су то видели као добар тренутак за додатни напад на своју земљу. Није случајно да су се притисци око спољне политике усложњавали и умножавали - рекао је Вучић.

Како каже, они много воле попуњену српску касу и ништа више од тога. Додаје да су тражили изборе, иако су тик два месеца иза тога рекли да неће изборе.

- Затим су претили да ће уколико не распишемо изборе, изаћи на улице и да ће нам ломити кости и да ћемо да пливамо по Дунаву. Када сам им услишио молбу и расписао те изборе, тада су заједно са својим страним пријатељима у Резолуцију срамоте рекли да сам крив што сам расписао изборе, иако су тражили то од мене и то у писаном форми - рекао је Вучић.

Како каже, у кампањи су се борили планом и програмом, оним што ће да се ради у наредним годинама, додаје да су онда рекли да смо покрали изборе.

- Нису у стању људски да прихвате свој пораз иако знају да су лагали. Сада нема еуфорије јер им је савршено јасно да нико није украден ни један глас и шта мисле људи у Београду и Србији - рекао је Вучић.

- Хоће да нам одузму, не касу, хоће да нам одузму земљу, да нам одузму државу Србију, да им на мејлове одговарамо са "Да, газде", а ми нећемо да будемо слуге било коме, осим да служимо свом народу. Много је већа игра, народе - рекао је Вучић и додао:

- Они су нама оставили новца да нисмо могли да исплатимо ни четвртину једне пензије. А сада, је сасвим другачија ситуација. Они сада желе тај новац за себе, а ми хоћемо да нам земља иде напред. Хоћемо да се поредимо са земљама ЕУ, јер смо претекли све на Западном Балкану.

Како каже, у наредном периоду хоћемо да претичемо земље ЕУ.

Фото: Пинк.рс/принтскрин

Хоћемо да бринемо о нашој деци, да нам деца не иду на школовање у иностранство. Да виде да је добро да улажу у своју земљу и да виде да је добро и да могу пристојно да живе у свом граду и својој земљи - рекао је Вучић.

Како је истакао, све су могуће покушали да разоре и униште. Додаје да ће да пруже руку ако изгубе, али истиче, да није проблем да паднете, већ да можете да устанете после тога.

- Наша снага је у томе да ћемо да увек устанемо и да се боримо, не могу да замисле колико је наша упорност велика - рекао је Вучић.

Како каже, треба да се прекине са међусобним расправама и свађама, време је да се уједињимо за заједнички фронт за победу у Београду и целој Србији.

Замолио бих вас да на изборе изађете у што је већем фронту.То је важно да би се показало колико нам је значајно јединство. Да се боримо за Београд, за своју Србију коју волимо више од свега. Заборавите на то ко ће колико одборника да има, прекините са свађама и расправама и сачувајте их за неко друго време и покушајте да се уједините за један заједнички фронт, за победу у целој Србији.

- Нама је битно да пронађемо најбоље могуће решење за нашу земљу. Да помогнемо наш народ на КиМ што је више могуће, да истовремено земља напредује и расте, то нису лаки задаци. Ићи ћемо зато у формирање покрета да окупимо све оне људе који до сада нису били чланови наше странке. Ја знам колико вам је данас тешко, колико сте марљиво радили за претходне изборе. Сада вас молим да им покажемо како се бори за своју земљу и свој град, лепо, мирно, са идејама, програмима, плановима, са људима који неће да сеју мржњу против никог другог, који ће на најбољи могући начин да се односе према људима. Притисните руководства општина да разговарају са народом, а не да се завуку у своје канцеларије и причају само са собом - нагласио је Вучић обративши се чланству СНС.

- Ово вам је порука обичног народа, ово вам је показао народ колико је задовољан тиме колико о њима бринете. Мислио сам на све вас који само чекате да добијете ташну, машну, секретарицу и заборавите на сваког другог са ким треба да разговарате. Хајде зауставите народ сад ако можете, истакао је Вучић.

Хвала вам што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите свој народ и своју земљу. Посебно хоћу да се захвалим свим женама захваљујући њима побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зато што су жене биле те које су показивале увек већу одговорност од нас мушкараца. Ако погледате по истраживању, не бисте веровали колико већи проценат жена од мушкараца нама пружа подршку јер оне знају шта је ред, марљивост, шта је држава и не играју се и не стављају то на коцку и зато им хвала - рекао је Вучић.

- Немам никакав лични интерес да учествујем у било каквој београдској кампањи. Имам интерес као грађанин Србије јер бих волео да Београд настави да се развија, а највећи ми је мотив ваша подршка, снага, сваку кућу обиђите. Да их победимо, убедљивије него у децембру. И још јаче, са још већом разликом, да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови, и да им покажемо да Београд јесте космополитски град, поносимо се тиме, али је Београд и Србија, српски град, остао је и биће. Хвала вам за љубав. Нека буде борба непрестана до коначне победе, живео Београд, живела Србија! - поручио је Александар Вучић.

Састанак је одржан с почетком у 17 часова у Установи "Вождовачки центар Шумице".

Обраћање Милоша Вучевића

- На изборима у Београду гласаће и одлучиваће грађани наше државе и наших градова, неће странци одлучивати ни ко је градоначелник, ни министар ни ко може а ко не да гласа. Сви на терен, а посебно фунцкионери, у победе! Не дамо Београд лоповима! - поручио је Вучевић.

Обраћање Ане Брнабић

- Хвала вам што сте дошли на овај важан скуп, на овај радни састанак. Идемо поново на изборе, на нове изборе, да победимо убедљивије него у децембру 2023. године. Радили смо напорно у протеклој кампањи. Без обзира што су причали да је Београд њихов и да га више никада нећемо имати, на последњим изборима имали смо око 20 000 гласова више. Е тако су они победили, тако што је за нас гласало 20 000 људи више. Њихов једини циљ је да како тако избаце Вучића из трке, зато ајмо и преко тих 20 000 гласова, да победимо убедљивије - поручила је премијерка Брнабић која се обратила присутнима.

Присутнима се обратио и Александар Шапић.

- Избори који неће бити који се тичу само канализације, путева и комуналних ствари, ово ће бити вредносни избори где ће се бирати између два погледа на државу и народ, два погледа на српску нацију, два погледа на економију. Када год смо имали српску управу било је добро и другима. Политика града мора да прати и државну политику. Налазимо се у специфичном моменту, уколико изгубимо Београд питање је шта ће бити и са Србијом.

Танјуг/Курир

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести