НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА ПОРУЧИЛА Не треба подржати резолуцију о Сребреници

ПОДГОРИЦА: У Новој српској демократији сматрају да не треба подржати резолуцију о Сребреници, изјавио је посланик Јован Вучуровић и истакао да сматрају да се ту ради о нечему што је усмерено против Србије и читавог српског народа.
s
Фото: Youtube printscreen/ DAN portal

Указао је да је то покушај сатанизације српског народа. "Уместо да се резолуцијама тражи помирење, ова резолуција представља тачку раздора и уноси нове поделе у читавом региону.

Ово је Немачка резолуција и чуди ме да они нису препознали потребу да направе текст који би, на пример, осудио све злочине који су се дешавали на простору бивше Југославије, јер било их је јако пуно", рекао је Вучуровић. Истиче да у НСД осуђују све злочине, као и овај у Сребреници, али не види да је "неко са друге стране осудио бројне злочине над Србима током деведесетих, попут Кравице, Братунца, или да неко помиње чињеницу да су из Сарајева потпуно нестали Срби, којих је пре рата било преко 30 одсто у том граду". 

"То је класичан пример етничког чишћења, али о томе се не разговара, већ се сада Немачка определила да предложи Резолуцију о Сребреници, која прави раздор и у Црној Гори и на овом комплетном простору, који је увек ровит и нестабилан", рекао је Вучуровић у изјави за подгоричку Адриа тв.. 

Подсетио је да је прошло готово 30 година од ратних дешавања и уместо да се проналазе начини како да се, како је навео, спајамо и повезујемо на овом подручју,  сада имамо "једну резолуцију која је уперена против једног народа и покушава Србе представити геноцидним, иако смо народ који је највише страдао на овим просторима".

"Такође, то што неки у Црној Гори, попут ДПС данима потенцирају причу о резолуцији, показатељ је да ова партија и даље, нажалост, инсистира на антисрпству и идеологији ратног злочинца и нацисте Секуле Дрљевића, а то није добро ако желимо помирење. Ми у НСД сматрамо да је најзад дошло време за помирење у ЦГ, али видимо и те снаге које инсистирају на сукобима и које ће бити временом маргинализоване", закључио је Вучуровић. 

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести