Ево шта су све једни другима радили новосадски опозиционари, а сад сви на једној листи- Мрзели се због пара, Сребренице, аутономије Војводине

Пуних 12 година ДСС, Лига социјалдемократа Војводине, Демократска странка и људи који данас чине ССП, и који су се за локалне новосадске изборе окупили на једној листи, мрзели су се и једни другима смештали афере, због пара, Сребренице, Косова и аутономије Војводине.
Чанак
Фото: Foto: Screenshot YouTube RTV/Kanal9/SPONoviSad/K1 Televizija/Ilustracija

Блатили су једни друге у амбасадама

Њихова мржња ишла је толико далеко да су једни друге хапсили и оптуживали се за криминал, корупцију, национализам и сепаратизам. Хапсили су и притварали једни друге. Од генерала Аце Томића блиског Коштуници, преко минстра Предрага Бубала, Оливера Дулића, Саше Драгина и многих других. Блатили су једни друге у таблоидима и у страним амбасадама.

ДСС је због оштрих неслагања и сукоба, два пута раскидао коалицију с демократама и лигашима због њиховог благонаклоног става према независности Косова и склоности да албанске сепаратисте оправдавају као борце за демократију, док су српске генерале доживљавали као ратне злочинце и са задовољством их изручивали Хашком трибуналу.

Ненад Чанак оптуживао Коштуницу да су му "руке крваве до лаката"

У исто време, ЛСВ и ДС су оптуживали цео ДСС да су јатаци хашких оптуженика и да су заштитници „земунског клана“ који је извршио атентат на Ђинђића. У својим захтевима су ишли тако далеко да су, мислећи на ДСС, тражили да се утврди политичка позадина атентата.

-Бранислав Ристивојевић, садашњи главни лидер новосадског ДСС-а зна да је у „сабљи“, на захтев Демократске странке, био издат налог за хапшење Војислава Коштунице, али да он није спроведен на интервенцију странаца.

То је после „сабље“ причао блиским сарадницима у странци, а то је потврдио и један, и данас активан тужилац из Новог Сада. И сад одобрава да његова странка уђе у колаицију с онима који су хтели да их хапсе. То нико нормалан не може да разуме и прихвати – каже наш саговорник, некада високо позиционирани функционер ДСС-а.

Оснивач Лиге и њен тридесетогодиши председник Ненад Чанак, за ког многи сматрају да и данас из сенке управља странком, оптуживао је Коштуницу да су му руке крваве до лаката, и тражио његово хапшење.
Лига више од 20 година инсистира да се у Сребреници десио геноцид, а Демокртаска странка се никада није отворено оградила од таквих ставова, већ је 12, а у Војводини пуних 16 година била у тесној владајућој коалицији с ЛСВ-ом.

Њихово уједињавање није случајно 

Упућени сматрају да та симбиоза није била чисто лукративне природе, већ да је суштниска политика и једних и других да су Срби и Србија највећи злочинци на Балкану. Њихова идеолошка блискост најочигледнија је у случају Војводине. ДС и ЛСВ су предложиле Декларацију о Војводини и усвојиле противуставни Статут Војводине, којим је Војводина добила прерогативе државе, а који је Уставни суд, за захтев ДСС-а прогаласио сепаратистичким и неуставним.

– Њихово уједињавање није случајно и никог не треба да чуди. Њих уједињује мирис новца. Они су после 5. октобра, државу, покрајину и Нови Сад доживљавали као банкомате из којих могу некажњено да узимају колико хоће и пуне џепове, док терајући грађане у тешку беду. Зато никоог не треба да чуди што су заборавили и Косово и Сребреницу и аутономију Војводине и ујединили се око идеје да се забрани градња српских цркава и одобравају идеју познатог србомрсца Динка Грухоњића да се претварају у пабове и кафане – каже новосадски адвокат упућен у многа преступништва и судске спорове данашњих коалиционих партнера, који Новосађанима обећавају напредак и развој.

Vojvodina uživo

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести