Министар Дачић: Ухапшен Сомборац ЗБОГ ПРЕТЊЕ УГРОЖАВАЊА СИГУРНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА Бурна реакција ПОЛИТИЧАРА "ТАКВЕ ПРЕТЊЕ ДОЛАЗИЛЕ И РАНИЈЕ"

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ухапшен Драган Мијатовић из Сомбора, због претње угрожавања сигурности председника Србије Александра Вучића.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

„Због претње угрожавања сигурности председника Републике, ухапшен је Драган Мијатовић из Сомбора и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати", рекао је Дачић.

Подсетимо, јуче су се на друштвеним мрежама појавиле претње смрћу, упућене председнику Србије, на шта је хитно реаговала полиција.

Највиши државни званичници најоштрије су осудили претње упућене председнику Србије Александру Вучићу на друштвеним мрежама које су уследиле након атентата на премијера Словачке Роберта Фица и позвали надлежне органе да хитно реагују

Премијер Србије Милош Вучевић истакао је да очекује хитну реакцију надлежних државних органа и подсетио је да су такве претње долазиле и раније у поршлости.

"Овакве монструозне претње су већ добро позната матрица по којој у изузетно важним и судбоносним тренуцима за Србију покушавају да сломе председника Вучића док се он бори и улаже надљудске напоре како би Уједињеним нацијама онемогућио усвајање резолуције о Сребреници и спасао Србе стигме да носе етикету геноцидног народа. Али неће им проћи!", рекао је Вучевић.

Фото: X/printscreen

Председница Народне скупштине Србије, Ана Брнабић истакла је да претње Вучићу ни претходних година нису биле малобројне али да су, како је рекла, гнусне у тренутку када он улаже надљудски напор да сачува нашу Србију и наш народ од свих притисака које нам намећу.

"Верујем да није случајно да се овако отворено и монструозно шаљу управо у оваквом тренутку. Кукавице, којима смета човек који се бори за јаку и слободну Србију, која не да на себе и која води самосталну политику, сакриле су се иза псеудонима и мисле да могу да га уплаше, да ће га претњама смрћу натерати да одустане. Знам човека - нећете га уплашити и никада неће одустати", навела је она на налогу на мрежи X.

Претње упућене председнику државе, први потпредседник Владе Србије Синиша Мали оценио је срамним и застрашујућим и додао да су такви поступци апсолутно неприхватљиви.

 "Претње смрћу у тренутку када се председник сваким даном бори за мир, стабилност и бољи живот грађана, су и више него срамне и застрашују. Онима који такве претње упућују свакодневно, поручујем: Нећете успети. Председник Вучић никада неће одустати од своје земље и својих грађана. И након ових претњи изаћи ће још јачи, јер је његов највећи мотив просперитет наше земље. Његова снага су резултати који су сваким даном све већи и они који упућују овако гнусне претње, то врло добро знају", навео је Мали на инстаграм налогу.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести