МАНДАТАР МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ЈАСАН Нова Влада биће формирана у законском року

Милош Вучевић, мандатар за састав нове Владе, истакао је да ће нова Влада бити формирана у законски предвиђеном року, али и да Србију и њене представнике очекује динамичан викенд.
с
Фото: С.Шушњевић

Он је одговарајући на питања новинара, а након отварања кинеске фабрике “Лианбо” казао да је законодавац Народна Скупштина дефинисала законе за одржавање избора, конституисање Скупштине, како на државном, покрајинском, тако и на локалном нивоу за избор Владе.  

- Ми смо и даље у законски предвиђеном року који није пробијен и Влада ће бити изабрана. Законодавац је оставио 90 дана за формирање Владе од конституисања Скупштине да би се сви политички процеси завршили. Многе околности утичу на цео овај процес, нама питање Косова виси као мач над главом и питање такозваног Косова и удруживања Савету Европе, с обзиром да нам се овог пролећа десила и прича око предлога резолуције скупштине УН, што је одузело огромне капацитете извршне власти и свеукупне политике. Уз то имамо и отворен политички дијалог између парламентарних странака, како позиционих тако и опозиционих, имамо разговоре и договоре када ће бити одржани локални избори и све то утиче на све политичке процесе – казао је Вучевић.

 

Одговарајући на питање да ли ће Бранислав Гашић бити министар у новој Вучевићевој влади, Вучевић је казао да ће сва кадровска решења у будућој Влади Републике Србије бити јединствено објављена.

-  Нећу извлачити ни једно име из контекста или из ресора, већ ћу представити цео кабинет. За сада је уписано само једно име, име мандатара, јер није фер да неког споменем, не споменем, прескочим или кажем нечије име, а ко не очекује да буде део тога. У наредним данима ћемо много прецизније најавити шта је идеја и циљ Васкршњег или Ђурђевданског сабора и о чему ће разговарати политичка власт Републике Србије и Републике Српске. Очекује нас веома изазован мај, тако да ситуација није једноставна- казао је Вучевић пред окрупљеним новинарима.

С.Аничић Илић

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести