СТУДЕНТИ СЕ ОКУПИЛИ ИСПРЕД ФИЛОЗОФСКОГ Поновили своје захтеве

БЕОГРАД: Више десетина студената окупило се данас на платоу испред Филозофског факултета у Београду одакле су поновили захтев Министарству државне управе и локалне самоуправе да се отворе бирачки спискови.
2
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

 Представник студената Иван Бјелић рекао је да је план за данас да се  министарство блокира телефонским позивима и мејловима као и захтевима на писарници са питањем - када ће отворити бирачке спискове, наводећи да су то министарство и ресорни министар надлежни за спискове.

Бјелић је за петак најавио да ће организовати нову блокаду у трајању од 24 сата за коју није желео да наведе локацију, али је рекао да ће са те блокаде студенти отићи директно на протест иницијативе "Проглас" у суботу у 12.00 часова.

Окупљени су се на позив Бјелића са платоа испред Филозофског факултета преместили у Кнез Михаилову улицу где намеравају да разговарају са грађанима и објасне шта траже.

Скуп протиче мирно, а њему присуствују представници коалиције "Србија против насиља (СПН)" Срђан Миливојевић, Александар Јовановић Ћута, Мирослав Алексић, Зоран Лутовац, Владимир Обрадовић, Биљана Стојковић, Мила Поповић.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Студенти су пре два дана одржали протест испред Министарства државне управе и локалне самоуправе и испред Владе Србије блокирајући шест часова Улицу кнеза Милоша, Немањину, Бирчанинову.

Представници студената рекли су тада да министарство није одговорило на њихов захтев да им се дозволи увид у бирачки списак и најавили да ће то тражити од лакалних самоуправа. Они су рекли и да је рок за то до данас у подне.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести