ПОЧЕО ПРОТЕСТ ПРИСТАЛИЦА КОАЛИЦИЈЕ СПН Окупљени кренули ка Палати правде, блокиран саобраћај у Немањиној улици

Страначки активисти "Србије против насиља" окупили су се и вечерас испред зграде Републичке изборне комисије у Улици краља Милана. Саобраћај у овој улици је око 18 часова блокиран, а окупљени су кренули у шетњу ка Палати правде, па је блокиран и саобраћај у Немањиној.
1
Фото: Tanjug/Nemanja Jovanovic/Sa jučerašnjeg protesta

Испред РИК окупило се знатно мање грађана него дан раније.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је вечерас да институције и тужилаштво поводом кршења изборне воље на изборима који су одржани 17. децембра не поступају у складу са законом. Лутовац је казао да списак бирача на коме је званично уписано 1.5 милиона грађана треба средити, јер се не зна колико је бирача уписано а колико исписано из њега.

Носилац изборне листе "Србија против насиља" Мариника Тепић изјавила је вечерас да неће прекинути штрајк глађу, који је прошлог понедељка започела због наводне изборне крађе.

Колона је кренула од седишта РИК-а Улицом краља Милана. Планирано је да улицама Кнеза Милоша, Немањином и Савском дођу до Палате правде, а како су навели, захтевају да се сви ухапшени на протесту у недељу моментално пусте на слободу.

Испред зграде РИК почело је окупљање, а саобраћај је блокиран. Организатори протеста најавили су протестну шетњу до Палате правде у Београду после обраћања говорника.

Курир.рс

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести