МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА САОПШТИО: Несторовић тражио да буде председник, па са Павићем напустио покре

БЕОГРАД: Покрет "Ми глас из народа" саопштио је данас да је у току процес преображаја тог покрет и да је дошло до извесних неспоразума унутар руководства, у групи од седам оснивача, тако да су Бранимир Несторовић и Александар Павић у уторак, како се наводи, "демонстративно напустили покрет".
2
Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

"У сенци неспоразума и инсинуација против неких од оснивача  Бранимир Несторовић је онда ултимативно тражио да он буде председник те странке иако је било договорено да се остане при изворном принципу колективног руководства које чини седам оснивача. На гласању тај ултиматум Несторовића није добио подршку већине оснивача и он је потом демонстративно напустио Покрет а за њим и Александар Павић", наводи се у саопштењу које је објављено на сајту покрета.

Како се наводи, покрет наставља са планираним радом и преображајем у политичку странку, а њине ће руководити Веће Покрета које чини пет оснивача - Синиша Љепојевић, Митар Ковач,  Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић.

Наводи се да ће у раду Покрета све остати по старом и да ће се остваривати планирани циљеви.

"Другим речима, покушај разбијања Покрета није успео и рад се наставља без оних који су његово разбијање покушали да изведу. Време ће  показати који су били стварни мотиви и циљеви разбијања Покрета", тврди се у саопштењу.

Најављено је и да ће сутра бити одржана конферениција за новинаре.

Покрет је на републичким изборима освојио 13 посланицких мандата а на градским шест одборничких.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести