БРНАБИЋ О ИЗВЕШТАЈУ ОДИХР: Стављена тачка на све лажи о крађи на изборима

Председница Владе Србије Ана Брабић обратила се данас јавности поводом извештаја ОДИХР о изборима у Србији одржаним 7. децембра.
2
Фото: Screenshot RTS

„Жао ми је што ову прес конференцију држим пре него што је изашао финални извештај ОДИХР, али је чињеница да сам ово морала да урадим јер су одређени медији Јунајтед групе већ јуче, иако извештај није ни био финализован, „ексклузивно“ објавављивали делове извештаја, што се никада ни у једној земљи није десило. Добро је да је тим ОДИХР видео чиме се ми овде суочавамо. А зашто су то радили? Па да би наставили са својим лажним наративом од дешавањима у Србији“, рекла је Брнабић.

Додаје да је након вишемесечне нестабилности и кризе које су креирали одређени медији и НВО, коначно стигао финални извештај ОДИХР.

„Овај извештај ставља тачку на све лажи и све бесмислице о крађи на изборима“, нагласила је Брнабић.

„Кад прочитате извештај видећете да не постоје никакви докази ни основ за критике да је било некакве крађе избора. Извештај показује да су избори били транспарентни и фер и у складу са демократским нормама, а препоруке ОДИХР много су блаже него за неке чланице ЕУ.  Извештај ОДИХР неупоредиво објективнији од свих других међународних институција“, нагласила је Брнабић.

Каже да Србија наставља да ради са ОДИХР и наставља са имплементацијом свих препорука ОДИХР.

„Да ли се слажемо са свим што се налази у овом извештају, свакако не. Али настављамо да сарађујемо и посвећени смо даљем раду са ОДИХР“, нагласила је Брнабић.

Додала је да Влада Србије најснажније осуђује све оне који су злоупотребом јавних ресурса и медија искористили све ово за напад на сопствену земљу, а то је оно што се десило.

"Јер то је оно што се десило. Када прочитате извештај и видите препоруке, сви могу да виде да не постоје никакви докази, ни критике у вези са оним што су они називали крађама избора. Када погледате препоруке, јасно је да су у Србији били фер, поштени, транспарентни избори. Па самим тим то показује да су избори били транспарентни, фер и у складу са демократским нормама.Жао ми је још једном што су неки одлучили да искористе ово за напад на своју земљу“, додала је премијерка.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести