Иванишевић у Турској, Инђија купује ДВА БАЛОНА ЗА СРПСКУ КАПАДОКИЈУ

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић борави у радној посети Републици Турској, где се састао са градоначелником града Ургуп, који припада области Кападокије, Мехметом Актурком и разговарао о унапређењу сарадње између регија, као и сарадње Ургупа са локалним самоуправама у Србији, с акцентом на АП Војводину.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Иванишевић је, такође, у Амбасади Републике Србије у Анкари, присуствовао потписивању уговора између Туристичке организације општине Инђија и компаније „Kaya Balloons Cappadocia“ о куповини два балона у оквиру реализације пројекта „Српска Кападокија“ на Крчединској ади који је подржао Покрајински секретаријат за привреду и туризам.

Фото: Покрајинска влада

„Посета Кападокији је одлично искуство, јер је ово добар модел како треба градити нову туристичку дестинацију, што би требало да применимо у Србији. Оно што је Инђија урадила јесте одличан пример и за друге локалне самоуправе“, изјавио је Иванишевић и истакао да су овакви пројекти од стратешког значаја за унапређење туристичке понуде АП Војводине и за њено позиционирање на туристичкој мапи региона и света, као и да улагање у туризам од стране Републичке и Покрајинске владе даје резултате.

Током посете делегације Покрајинске владе Турској, разматраће се могућности проширења сарадње на регионалном нивоу у области туризма, али и других привредних грана. Унапређење сарадње између Војводине и Кападокије биће, за почетак, реализовано посебним данима посвећеним регији Кападокији, у оквиру Павиљона Покрајинског секретаријата за привреду и туризам на овогодишњем Међународном сајму туризма на Новосадском сајму почетком децембра.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести