Ђурђев: ВУЧЕВИЋ НА ЧЕЛУ СРПСКЕ ВЛАДЕ У НАЈТЕЖЕМ ТРЕНУТКУ ЗА ДРЖАВУ

,,Многи су у прошлости добијали поверење грађана Србије и председника Александра Вучића да обављају министарску дужност, али су само ретки успели да максимално залагање, труд и знање преточе у конкретне резултате. То је, пре свих, бивши министар одбране и нови премијер Србије Милош Вучевић, потом се истакао и министар за бригу о селу Милан Кркобабић" - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.
aleksandar djurdjev, Privatna arhiva
Фото: Приватна архива

Према његовим речима, Вучевић је водио комплексно министарство одбране које је по систему одвраћања заштитило границе Србије и њене грађане, укључујући и Србе на Косову и Метохији, у веома сложеним и изазовним геобезбедносним околностима.

,,Вучевић је дао обећање да, све док је он министар одбране, новог ,,Бљеска" и ,,Олује" над Србима неће бити и то обећање је испунио. Председник Српске лиге уверен је да ће нови премијер, заједно са председником државе, успешно водити Србију кроз турбулентно време које је пред нама.

,,Чека нас борба против резолуције о лажном геноциду у Сребреници и против пријема лажне државе Косово у Савет Европе, али сам оптимиста да ћемо успети да се изборимо са тим изазовима. Вучић и Вучевић ће, у том смислу, бити одличан тандем, јер је Вучевић једини који може да прати темпо који је поставио председник државе. Са друге стране, очекујем да министар Кркобабић пуном паром настави путем којим је кренуо и да оствари јасно постављени циљ - да 30.000 младих врати у село и спречи његово изумирање. Већ је урадио много вративши чак 10.000 младих на село и отворивши преко хиљаду српских задруга" - подвукао је Ђурђев.

Председник Српске лиге уверен је да ће Вучевић испунити главне циљеве експозеа, а пре свих оне који се тичу политичке независности и војне неутралности.

,,Он је један од ретких који може покуцати на врата Вашингтона, Москве, Брисела или Пекинга, а да му се та врата отворе. Нама је то насушно важно не само политички и безбедносно, већ и економски. Изражавам наду да ће нови премијер обратити посебну пажњу на раст цена основних животних намирница и негативне тржишне утицаје који фаворизују крупни капитал и страна улагања, те дати све од себе да се у време економских изазова заштите најсиромашнији и најрањивије друштвене категорије. Неопходно је да министарство трговине појача кампању појефтињења стратешких важних производа попут програма “Боља цена” и покаже солидарност и социјалну одговорност. Грађани Србије морају бити испред мултинационалних компанија и банака" - закључио је Ђурђев.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести