ДАНАС У 9 СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС, ВУЧИЋ: У будућој влади скоро 35 одсто нових људи

БЕОГРАД: За данас у 9 часова заказана је седница Председништва Српске напредне странке. Председник СНС-а Милош Вучевић је мандатар за састав нове Владе Србије, након избора који су одржани у децембру 2023, на којима је та странка била носилац коалиције на изборној листи „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, која је освојила апсолутну већину посланичких места у Скупштини Србије.
1
Фото: SNS

Очекује се да ће председница Парламента Ана Брнабић по хитном поступку заказати седницу за 2. или 3. мај.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да ће будућа Влада Србије бити формирана за два дана и да ће је чинити око 33 до 35 одсто потпуно нових људи.

"Негде око 33 до 35 одсто људи ће бити потпуно нови које никада нисте видели ни у једној влади, што је невероватна промена имајући у виду да је реч о влади континуитета", рекао је Вучић синоћ у обраћању грађанима.

Додао је да ће у влади бити неких лица која нису била на министарским позицијама, али су позната од раније, а биће и оних који су добро обављали посао у претходном периоду.

"Верујем да ће умети да задрже курс Србије која је независна, суверена, озбиљна и одговорна земља, која штити своје државне и националне интересе и која неће да нас свађа са традиционалним пријатељима, већ која ће са њима на најбољи начин да сарађује", рекао је Вучић.

Рок за избор нове Владе Србије у Парламенту је 6. мај.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести