НЕМА ВИШЕ БАЦАЊА Ви је просипате, а у свету је зову – ТЕЧНО ЗЛАТО 5 начина да употребите воду у којој сте кували тестенину

Уместо да заврши у одводу, ова течност може да се употреби на разне начине и олакша вам живот
б
Фото: Pixabay.com

Након што скувамо тестенину, обично без много размишљања просипамо воду у којој се кувала, што је велика грешка јер постоји много сјајних начина да се она искористи.

У питању је слана вода у којој је ослобођен скроб, што јој даје мутан изглед, а колико ће она бити замућена зависи од количине воде, колико је скроба у макаронама или шпагетама и колико се дуго кувало.

Делује као нешто не претерано корисно, чему и јесте место у одводу? Апсолутно нетачно!

Искористите је за сос

Уколико вам је потребан додатак воде за динстање соса уз који ћете служити тестенину, ни случајно не користите ону са чесме. Употребите управо воду у којој сте кували пасту јер ће она дати сосу богатији укус, он ће се лакше везати за тестенину и биће савршено гладак.

Употребите је за домаћи хлеб

Звезда кулинарства Најџела Лосон поделила је пре неколико година с пратиоцима на Твитеру савет да искористе воду у којој су кували тестенину или кромпир за мешење хлеба.

Како је истакла, захваљујући томе он ће нарасти више и имати бољу текстуру, али је напоменула да би требало пробати ову течност и додати јој мало свеже воде ако је преслана, као и да се потом не сипа со у тесто.

Заливајте биљке њом

Све је популарнији савет на Тик Току да се кућне биљке заливају водом у којој се кувала тестенина, а Дру Свејнстон, који пише о баштованству за портал Хоусе анд Гарден, истиче да таква вода не би смела да буде посољена.

Он је препоручује за благо ђубрење, али истиче да се не треба ослањати на њу као једину храну за цвеће, већ ову воду можете користити као додатак.

Потопите ноге

 Ако вас након напорног дана боле стопала, сипајте у лавор воду у којој сте кували тестенину и умочите их. Комбинација топлоте и минерала ће вам помоћи да се опустите.

Скувајте пиринач у њој

 Вода у којој сте кували тестенину може да дода пун укус пиринчу, па је искористите уместо да сипате обичну воду са чесме.

Курир.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести