СОК ОД КУПУСА ЈЕ ПРАВА РИЗНИЦА ЗДРАВЉА, а ево и како се прави: Помаже за чир на желуцу, регулише холестерол, цревну флору...

Уколико имате соковник, веома лако ћете направити овај напитак, али постоји и варијанта припреме без малог кућног апарата.
б
Фото: Pixabay.com

Још одавно је позната изрека да "здравље на уста улази". Постоји много намирница које, правилном употребом, побољшавају наше здравље и генерално функционисање организма.

Једна од њих је и дефинитивно купус, који осим као салату или главно јело, можете спремати и у облику сока.

Бенефити сока од купуса:

- регулише ниво холестерола

- помаже у борби против чира на желуцу

- помаже у борби против инфламације у организму

- помаже у одржавању здравља црева

- сузбија хеликобактерију у желуцу

- помаже у апсорпцији нутријената из друге хране

Припрема 1:

Пола купуса исецкајте на ситно или изрендајте. Ставите у теглу (до пола тегле) и до врха прелијте водом.

Оставите да одстоји 48 сати, а затим процедите и пијете ујутру и увече, по једну чашу.

Припрема 2:

Купус исећи на пола, па извадити "срце".

Исецкати на ситније комаде, ставити у соковник и исцедити. Можете одмах пити.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести