ПРЖЕНИЦЕ БЕЗ КАПИ УЉА: Сочне изнутра и хрскаве споља, ОВО је РЕЦЕПТ

Лако их је спремити, тешко им је одолети.
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Прженице су идеалне за доручак, а одлично ће послужити и као вечера или ужина.

Међутим, иако веома укусне, оне имају једну ману – упијају много уља током пржења.

Ипак, и за ово постоји решење – припрема у рерни. Овако спремљене неће упити ни кап уља, а укус ће бити одличан као и када се припремају на традиционални начин.

Састојци:

  • 10 парчића старог хлеба
  • 3 јаја
  • 1 дл млека
  • прстохват соли
  • прстохват шећера
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Припрема:

Јаја умутите са млеком и додајте со и шећер. Свако парче хлеба добро натопите мешавином, па ређајте у плех обложен папиром за печење.

Ако је хлеб тврђи и старији, натопљене прженице оставити да одстоје пет минута у плеху, па их ставити да се пеку.

Пеците их у рерни загрејаној на 180 степени око 15 минута или док не добију златно-жуту боју.

Крстарица

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести