ПРЕСОЛИЛИ СТЕ РУЧАК? Не брините, ПОСТОЈИ САВРШЕНО РЕШЕЊЕ, овај трик ће га СПАСИТИ

Пресолили сте ручак и очајни сте јер не знате како да поправите начињену штету? Професионални кувари којима се много пута догодило да пресоле неко јело имају одличне савете за вас.
e
Фото: pixabay.com/ Ilustracija

Сазнаћете како да неутралишете со у месу, супама, поврћу, умацима.

Спас за преслану супу

Најједноставније је да додате мало воде и прокувате пар минута. Али, ова метода може бити добра само ако сте мрвицу пресолили супу па не треба да додајете пуно воде.

Ставите пиринач у супу и прокувајте. Пиринач ће упити вишак соли.

Додајте мало шећера у супу, сачекајте да се отопи па пробајте. Понављајте поступак док укус соли не постане прихватљив.

Фото: pixabay.com/ Ilustracija

Намирнице као што су кромпир, њоке, или тесто помажу да се апсорбује вишак соли. На пример, убаците огуљен крумпир, и кувајте га 10 до 15 минута па га извадите. Упиће вишак соли, а неће покварити укус јелу. Њоке и тестенину додајте само ако по рецепту могу у супу.

Спасите пресољено месо

Кисела павлака може спасити јело од меса ако сте га пресолили. Ставите месо у посуду са киселом павлаком и оставите да се хлади.

Ако сте пресолили млевено месо, додајте ситно сецкани купус, тиквицу или нарендајте сирови кромпир у смесу. Со ће се мање осетити, а јело ће бити сочно.

Преслано поврће? И за то постоји трик

Сос од поврћа спасићете парадајзом. Ситно га насецкајте у јело и прокувајте. Вишак соли из куваног поврћа уклонићете тако што ћете га залити несланом врућом водом и кувати неколико минута.

Крстарица

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести