ПОСНА ТРПЕЗА Кромпир чорба наших бака, укусна и посна, да сва чула уживају

Наше баке су је радо кувале, а поред оне верзије са месом, постоји и рецепт за ово јело у посној варијанти.
a
Фото: Youtube Prinscreen / Chef Boy An

Када понестане идеја шта у време поста изнети пред укућане на трпезу, ова чорба је увек добро решење. Једноставно се спрема, а окрепиће вас и веома је укусна.

Састојци:

450 г кромпира

200 мл куваног парадајза

1 главица црног лука или два средња штапа празилука

2 шаргарепе

пашканат

пола кашичице алеве паприке

мало уља

со, бибер, ловоров лист, першун

Припрема:

Насецкан лук или празилук мало пропржите на уљу у шерпи док не застакли.

Додајте кромпир, пашканат и шаргарепу насецкане на колутове или коцкице.

Промешајте, па налијте воде да добро огрезне.Додајте зачине по укусу и на јачој температури кувајте док  не прокључа, мешајући повремено. Кад прокључа, смањите температуру, делимично поклопите и оставите да се кува на нижој температури још двадесетак минута. Пред крај кувања додајте шољу куваног парадајза и оставите да ври још десетак минута. По жељи пре служења поспите сецканим першуном.

Уживајте у овој укусној посној чорби од кромпира, хранљивој и надасве здравој.

Alo

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести