Од млевеног меса можете да правите надеве за пите, пуњене паприке, тиквице…, али такође можете да припремате и мусаку, фаширане, ћуфте…
Млевено месо не кошта пуно и може да се комбинује са скоро свим намирницама.
Најчешће се користити тако што се испржи, а српске домаћице обично праве једну грешку када га припремају.
Скоро свака домаћица прво пропржи сецкани црни лук, а када он омекша додаје млевено месо и наставља да пржи.
Фото: Ilustracija Pixabay.com
Сада је откривена и дуго чувана тајна зашто то није добро. Ако прво пропржите млевено месо, поре ће му се боље затворити и тако ће се смањити могућност да га препржите и да оно буде суво.
Такође, када се лук дода након пржења меса боље ће пустити ароме и побољшати укус млевеног меса.
(Крстарица / Еспресо / Супер жена)