ОТКРИВАМО ТАЈНУ: Како направити најукуснији колач који ће одушевити изненадне госте

Ако тражите рецепт који ће одушевити ваше укућане и изненадне госте, на правом сте месту! Доносимо вам рецепт који се лако прави, а резултат је невероватан.
1
Фото: Ilustarcija pixabay

Састојци:

200 г брашна

200 г шећера

200 г маслаца

4 јаја

100 мл млека

1 прашак за пециво

1 кашичица ванилин шећера

100 г чоколаде за кување

50 г какаа

Прстохват соли

Упутство за припрему:

Припрема смесе: У великој посуди помешајте маслац и шећер док не добијете пенасту смесу. Додајте једно по једно јаје, мутећи након сваког додавања. Додајте ванилин шећер и прстохват соли.

Додавање сувих састојака: У посебној посуди помешајте брашно, прашак за пециво и какао. Постепено додајте суве састојке у смесу са јајима, наизменично са млеком. Добро измешајте док смеса не постане глатка.

Додавање чоколаде: Истопите чоколаду за кување на пари или у микроталасној рерни. Додајте истопљену чоколаду у смесу и добро промешајте.

Печење: Загрејте рерну на 180°Ц. Излијте смесу у калуп за печење обложен папиром за печење. Пеците колач 30-35 минута, или док чачкалица убодена у средину не изађе чиста.

Хлађење и послуживање: Оставите колач да се потпуно охлади пре него што га исечете. По жељи, поспите шећером у праху или прелијте чоколадним преливом.

Овај рецепт је савршен за сваку прилику и гарантује задовољство свих који га пробају. 

Савет:

За бољи укус, можете додати и сецкане орахе или суво воће по жељи. Експериментишите и пронађите своју омиљену варијанту!

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести