НЕ БАЦАЈТЕ ПРЕОСТАЛИ КИСЕЛИ КУПУС Ако му ОВО додате, може да ТРАЈЕ СВЕ ДО ЛЕТА

Да би вам кисели купус потрајао до лета морате да обратите пажњу на неколико ствари.
kiseli kupus
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Наиме, у овом периоду многи могу да примете како кисели купус почиње да се квари иако га је остало још много у бурету.

Међутим, ако будете пратили ове кораке, неће бити потребно да га бацате.

Ако приметите повишено пенушање закисељене воде, потребно је у буре додати винобран у количини од 5 до 10 грама.

Постоји и други начин како кисели купус може да спасите купус, и он је проверен.

Фото: Pixabay.com

Насути 4% солу у неку канту, на пример 10 литара , 400 грама соли, па наливати тако док се не налије за шаку изнад горњег слоја, пребацити купус из претходног бурета, притиснути, да не пливају главице. Купус ређати како расте. Нема претакања, јер нема потребе да се претаче на тај салинитет. Затим се со у канти добро размути.

Кад то све урадите, важно је да се буре са купусом пребаци у подрум у који не допире дневна светлост. Само тако ћете кисели купус сачувати до лета, преноси Најжена

Крстарица

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести