МИРИС ИТАЛИЈЕ у вашем дому: Направите УКУСНУ И ЗДРАВУ ФОКАЧУ

Ароматична италијанска погача готова је за тили час
б
Фото: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Италијанска погача са разним додацима је невероватно укусна, а веома лако се прави.

Фокача се украшава зачинским биљем и разним поврћем. Може да се једе сама, а савршена је уз маслине, парадајз и сир.

Она се прави са маслиновим уљем, а посипа рузманом, ориганом или тимијаном. На врх се често стављају маслине. Фокача треба да буде споља хрскава, а унутра ваздушаста.

Састојци:

450 г брашна

25 г свежег квасца

1 кашичица шећера

1/2 кашичице соли

250 мл млаке воде

3 кашике маслиновог уља

И још:

100 мл маслиновог уља

2 чена белог лука

1 кашичица белог лука у праху

1 кашичица сувог рузмарина

1 кашичица крупне морске соли

маслинке (црне или зелене)

1 гранчица свежег рузмарина

Фото: Pixabay.com

Припрема:

У чинију ставите квасац, шећер и со, додајте млаку воду и маслиново уље, убаците две кашике брашна и  покријте крпом на десетак минута да се квасац активира.

Додајте брашно, промешајте и замесите тесто.

Одмах га развуците и ставите у подмазан правоугаони плех. Преко ставите стреч фолију и оставите један сат на топлом месту.

Маслиново уље загрејте да буде млако, додајте ситно исецкани бели лук, бели лук у праху и суви рузмарин.

Склоните стреч фолију и прелијте тесто уљем, а затим врховима прстију у тесту направите удубљена. Поново оставите 10‒15 минута да тесто надође, а онда додајте маслинке и поспите морском сољу.

Пеците у загрејаној рерни на 220 степени око 20 минута.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести