КОЈЕ ЈЕ МЕСО НАЈБОЉЕ ЗА РОШТИЉ Ево одговора ВРХУНСКОГ КУВАРА Најбоље је да га КУПИТЕ У ОВИМ ПРОДАВНИЦАМА и да га печете НА ОВАЈ НАЧИН

Последње припреме за Први мај одавно су у току, а продужени празници идеална су прилика да се искажете као роштиљџија.
prvi maj rostilj
Фото: Tanjug (Tanja Valič, ilustracija)

Временске прогнозе најављују ведар дан диљем земље, а могуће падавине тек у вечерњим сатима. Први мај традиционално се слави у природи, добром друштву и уз добар роштиљ. Како избеђи ђон-месо?

Вања Орбан, млади кувар, награђиван је на Кулинарској олимпијади, а бронзану медаљу освојио је на Светском купу 2018. године.

Он тврди да је најбољи роштиљ за правог роштиљ мајстора онај на угаљ, али да треба знати баратати ватром. На пример, важно је избећи онај прв,и прљави дим.

- Једнократни роштиљ би могао да прође за мања окупљања до пет-шест особа. Немам искрено много искуства с том врстом роштиља, али могло би се нешто искомбиновати - одговорио је Вања.

Фото: Pixabay, ilustracija

Када је у питању поврће, препоручује набавку оног сезонског.

- Тиме добијате најпотентнији укус поврћа. Што се тиче меса, лично сам фан маснијих комада јер масноћа даје укус месу - рекао је Вања.

Што се тиче набавке меса, предност даје месарама. Истиче да месари често и саветују купце шта да  одабери, али и како да припреме месо јер они најбоље знају своје производе, као и њихово порекло. Саветује избегавање куповине у дисконтима и већим ланцима маркета.

- Њихова меса третирана су антибиотицима и стероидима, као и свакаквим саламурама које повећавају масу меса, а код печења видите да се месо дупло смањи - образложио је.

 Вања сматра да је, осим температуре, подлоге и чистоће роштиља, важно извадити месо пре роштиљања, да се опусти и не доживи температурни шок.

- Ви печете мишић и код великих температурних разлика мишића влакна се стегну и па добијете тврдо месо - обаснио је. Дакле, никад више ђон-шницла.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести