ИСКОРИСТИТЕ ЈАЈА ОД УСКРСА: Лак и брз рецепт за НЕВЕРОВАТАН УКУС

Ових дана је актуелно питање шта радити са јајима која су се поломила и са онима, која су попуцала при кувању.
5
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Пуњена јаја су савршена за оне дане након Ускрса, када не знате шта да радите са вишком куваних јаја.

Можете бирати пуњење, а за коју год опцију да се определите нећете погрешити. У наставку вам представљамо један класични рецепт за пуњена јаја.

Састојци: 10 јаја, 3 кисела краставчића, 2 кашике киселе павлаке, 100 грама мајонеза, кашичица сенфа, со, мирођија.

Фото: Ilustracija/pixabay.com

Припрема:

Обарите јаја и ставите их у хладну воду да се брже охладе. Охлађена јаја оцедите од воде и осушите.

Очистите љуску и пресеците јаја на пола. Извадите жуманца и испасирајте у чинији виљушком.

Додајте мајонез, павлаку, сенф, ситно исецкане краставчиће, мало мирођије и соли по жељи. Измешајте надев и напуните сваку половину беланцета њим.

Служите пуњена јаја расхлађена као предјело.

(Курир.рс/И.М.)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести