ИДЕАЛНО ЗА ПОСТ НА ВОДИ, А СПРЕМА СЕ ЗА ЧАС: Направите паприке пуњене са ове 2 намирнице

Ако се придражвате поста, онда испробајте ове паприке пуњене сојиним љуспицама и пиринчем
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Пуњене паприке су јело које се традиционално спрема у нашим крајевима, а обично се пуне млевеним месом и пиринчем. Постоје различити рецепт за ово јело, а у последње време су популарне постале и печене паприке пуњене сиром. Како је у току Ускршњи пост доносимо вам сјајан рецепт за посне пуњене паприке које можете да једете и када се пости на води.

Састојци:

4 црвене паприке шиље

1 мањи празилук

100 г сојиних љуспица

200 г шампињона

100 г пиринча

1 кромпир

За запршку:

1 кашичица брашна

вода

Фото: Ilustracija Pixabay.com

Припрема:

Сојин љуспице потопите да набубре, неких 10 минута. У тигању на мало воде продинстајте печурке које сте исецкали, ако је потребно сипајте још мало воде. Зачините по жељи, па додајте сојине љуспице. Промешајте и онда додајте пиринач који сте претходно скували. Све лепо сједините.

Паприке очистите, па напуните надевом, а онда затворите кромпиром који сте исекли на колутове. Поређајте у посуду, па прелијте водом.

У тепсију са паприкама сипајте запршку (брашно које сте помешали са водом), па пеците у рерни на 200°Ц око 30 минута.

 
EUR/RSD 117.1050
Најновије вести