С обзиром да су и даље прилично скупе, то је право бацање новца. Ево како да их одржите свеже и сочне најмање недељу дана до 10 дана.
Пре свега, добро погледајте садржај корпе јагода коју сте купили. Одмах одвојите све са неправилностима. Можете их појести одмах, а оне на којима приметите буђ баците јер ће се врло брзо раширити. Ако планирате да их држите у фрижидеру, немојте уклањати стабљике. Кроз пресечени део изгубиће укус и упијати воду, а јагоде слабо подносе влагу.
Уместо тога, у чинији направите раствор алкохолног сирћета и воде у размери 1:3, па у њега потопите јагоде на један минут.
Сирће ће уништити потенцијалне бактерије и споре плесни. Затим их извадите и ставите на папирни убрус да се добро осуше. Осушене јагоде ставите у стаклену или пластичну посуду са поклопцем и чувајте у фрижидеру.
Кад пожелите да их једете, оперите их у цедиљки над млазом воде непосредно пре конзумације.
Крстарица