Ако једете јаја за доручак, направите нешто НОВО И ДРУГАЧИЈЕ: Укусне ТОРТИЉЕ СА ЈАЈИМА за целу породицу

Јаја су углавном наш први одабир кад је реч о спремању доручка. Иако се најчешће одлучујемо за омлет, зашто не бисте пробали нешто другачије, попут тортиље. Рецепт за тортиљу са јајима ћете знамо често спремати.
9
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Састојци: 3 већа јаја, 1 тортиља, 50 г младог сира, со, бибер, 1 парадајз, 1 зелена паприка, мало руколе, 50 г ренданог качкаваља.

Припрема:

Пре свега добро загрејте рерну.

Округлу тепсију мало науљите па ставите на дно тортиљу. Потрудите се да буде приближно исте величине, ако је већа слободно је скратите.

У чинији умутите јаја, млади сир, со и бибер. Добијену смесу прелијте преко тортиље и нека буде равномерно распоређена по њој. Парадајз исеците на мање коцке, исто тако и паприку па поспите преко смесе од јаја. Ако желите, можете посути и колуте црног лука, спанаћ или печурке. На крају поспите ренданим качкаваљем и ставите да се пече од 20 до 25 минута на 180 степени, све док се јаја не стегну, а цела смеса не порумени.

Када тортиља буде готова, извадите је и поспите по њој руколу и исеците на троуглове, попут пице.

Она.рс

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести