ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА НАШЕГ РЕДИТЕЉА: Радош Бајић на позив Никите Михалкова у жирију међународног филмског фестивала у Москви

“Позив великог Михалкова за мене има реципрочну вредност, као да ме је из западне филмске хемисфере позвао лично Спилберг”, рекао је Бајић.
Printscreen/ Prva TV
Фото: Printscreen/ Prva TV

Глумац и редитељ Радош Бајић биће део жирија на 46. Међународном филмском фестивалу у Москви на позив Никите Михалкова.

-После великог успеха у САД и приказивања “Хероја Халијарда” на Капитол хилу – крећемо у освајање Москве. “Хероји Халијарда” ће имати своју московску свечану премијеру у оквиру пратећег програма Међународног филмског Фестивала који се одржава од 19. до 26. априла у главном граду Русије. Такође, на позив чувеног руског оскаровца Никите Михалкова указана ми је велика част да будем члан званичног жирија Фестивала. Позив великог Михалкова за мене има реципрочну вредност, као да ме је из западне филмске хемисфере позвао лично Спилберг.

После приказивања “Халијарда” у Америчком конгресу, што има историјски значај, јер је наш филм први српски филм који доживео ту част, у узаврелој и усијаној геополитичкој ситуацији у свету где су сучељавања две светске силе на веома опасном нивоу – мисија “Халијарда” делује као глас разума. И буди наду да уметност нема и не треба да има границе”, рекао је Радош Бајић за РТС.

Осим Радоша Бајића, у жирију су још продуцент Фридрик тор Фридриксон са Исланда, сценариста Игор Волошин из Русије, редитељ Хусеин Карабеј из Турске, глумица Елена Љарова из Русије и редитељка Гулнара Сарсенова из Казахстана.

Међународни филмски фестивал у Москви одржава се од 19. до 26. априла, а за признања ће се борити филмови из Немачке, Ирана, Аустрије, Турске, Румуније, Мексика, Русије и Србије.

Телеграф

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести