Загонетне варијације премијерно на сцени Новосадског позоришта/Ујвидеки синхаза

На сцени Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, вечерас ће премијерно бити изведена представа „Загонетне варијације“ Ерика Емануела Шмита, у режији глумца Ненада Пећинара, и продукцији новосадске куће „Тринидад“, с почетком у 19 часова.
novosadsko pozoriste, ujvideki sinhaz, dnevnik
Фото: Дневник (В. Фифа)

- Представа „Загонетне варијације“ чувеног француског аутора Ерика Емануела Шмита, говори о тајни љубавног осећања, љубомори, посесивности, страховима и патњама двојице мушкараца - један је славни писац, добитник Нобелове награде (Ненад Пећинар), а други је новинар који жели да направи интервју са њим (Бојан Колопић) и тешком муком успева да уђе у свет нобеловца, али из које скривене побуде? – наводе аутори ове представе.

Ово дело се након више од три деценије сада поново изводи и код нас, „захваљујући доброј сарадњи талентованих глумаца, редитеља, продукцијског тима и великог броја Новосађана који су се самостално организовали, јер је уметност важан показатељ стања свести заједнице у којој живимо.“

Поред Ненада Пећинара и Бојана Колопића, на сцени је и виолочелисткиња Александра Лазин, која је и ауторка аранжмана за музику Едварда Елгара. Стручна консултација била је поверена редитељки Соњи Петровић. Костимографкиња је Сташа Јамушаков, такође и сценографкиња заједно са Томиславом Шарабом. Аутор видео и аудио дизајна је Борис Буторац.     

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести