СКЦНС „ФАБРИКА” У ПЕТАК И СУБОТУ ОКУПЉА ХАРДКОР И ПАНК ЕКИПУ Европски шмек „To Be Punk” фестивал

Идеја Игора Тодоровића Згроа започета пре 16 година о организацији „To Be Punk„ фестивала у Новом Саду, не само да је заживела, него, упркос разним изазовима, успешно одолева.
а
Фото: Промо

Програмски уредник Студентског култруног центра Нови Сад, сваке године, чим се заврши актуелни фестивал, истог момента креће у потрагу и букирање нових имена. Није му лако, јер не одступа од првобитних замисли које подразумевају два правила: прво - да бенд који долази није наступао претходних година, а друго - да је иоле актуелан и привлачан.

- Увек се други предуслов испостави као споран - каже Згро. - Већина са новосадске, али уопште овдашње сцене, остала је „заробљена” у неком прошлом времену, а много је мање оних који прате актуелна збивања. Пошто је све мање бендова из старе гарнитуре, а који већ нису свирали на нашем фестивалу, потрудили смо се да и ово 16. издање буде истовремено актуелно, али и да не изгуби на привлачности за различите генерације. Зато сам убеђен да ће имена попут енглеског бенда The Chisel, француског Cran, италијанског Raw Power или немачког Gulag Beach оправдати поверење. Када им придодамо хрватске изданке Мижерију, Хеихаизи и Криву истину, уз домаће снаге Невен и Кало, добићемо, верујем, истински дводневни ужитак за љубитеље панк и хардкор звука.

Француски ои/ панк бендови последњих година преузимају примат у Европи, а сви који дођу увериће се колико енергије носи у себи Cran са женским вокалом.

- Иако су наши текстови мрачни, нисмо депресивни, напротив, волимо да гриземо и да се забављамо, али увек уз поруку да осудимо негативне појаве које нас окружују - поручује певачица Ед.


Ред панк вожње

Програм на предстојећем Фестивалу „To Be Punk„ у „Фабрици” Студентског културног центра Нови Сад, у петак ће почети концертом бенда Невен, након којих ће, тим редом, свирати: Kettenhund , Bait, Crippled Fox, Heihaizi, Raw Power.

На програму у суботу су: Кало, Gulag Beach, Мижерија, Cran, The Chisel, Крива истина.

Концерти почињу у 20 часова.


Ако неки бенд има репутацију експлозивног, онда је то свакако лондонски Chisel. Њихов албум „Retaliation” важи за један од најбољих у последњих 10 година, а бенд негује утицаје УК 82 звука, ои и анархо-панка.

Фото: The Chisel / СКЦНС промо

- У фебруару ће изаћи наш нови албум, на ком ће песме бити још брже, жешће и мелодичније, у чега ће се, верујем, уверити и публика која дође у „Фабрику”. Нисмо никада свирали у Новом Саду, па верујем да нас све заједно очекује добра забава - истиче певач Калум.

Италијански хардкор звук у „Фабрику” доноси Raw Power, чији је албум „Screams From The Gutter” својевремено пробио границе регионалног бенда, што им је омогућило да деле бину с великанима попут Dead Kennedys, Minor Threat, Bad Brains...

- У Новом Саду пре свега желимо да уживамо у концерту - поручује оснивач бенда, вокал Марио. - Увек дајемо све од себе, а места на којима претходно нисмо свирали, представљају додатни мотив и изазов.

У сличном стилу говоре и чланови осталих бендова, а вечери су, углавном жанровски подељене, па је тако петак 17. новембар махом резервисан за хардкор, а субота 18. новембар за панк звук. Комплет улазница за оба дана може да се купи у претпродаји преко „Гигстикса” по цени од 1500 динара. На дане фестивала на улазу у „Фабрику” (Булевар Деспота Стефана 5) биће могуће купити само појединачне улазнице, по цени од 1000 динара.

С. Савић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести