Шарлота Ремплинг гостовала у Новом Саду са представом "Шекспир/Бах"

НОВИ САД: Британска глумица Шарлота Ремплинг гостовала је вечерас у Српском народном позоришту у Новом Саду са представом „Шекспир/Бах“ 
Дневник
Фото: Dnevnik.rs

У питању је поетско-музички сценски пројекат у продукцији позоришта “Centre International de Créations Théâtrales/Théâtre des Bouffes du Nord“ из Париза и представља сонете Вилијама Шекспира и музичке свите Јохана Себастијана Баха.

Режију потписује уметница на виолончелу Соња Видер-Атертон која је све време присутна на позорници и на том инструменту прати глумицу током приповедања сонета.

Превод сонета на српски језик је веома креативно исписан на великом платну фонтом писаних слова, попут правих писама из прошлих векова.

Шарлота Ремплинг је дебитовала у филму „Љуљајући Лондон“ давне 1965. године са колегиницом Жаклин Бизе, а онда се истакла са остварењима „Проклети“ (1969) Лукина Висконтија, „Зардоз“ (1974) Џона Бурмана, уз Шона Конерија, „Анђеоско срце“ (1986) Алана Паркера, са Микијем Рурком, „Ноћни портир“ (1974) Лилијане Кавани, са Дирком Богардом, „Adieu Dick Richards“ (1975) уз Роберта Мичама, „Stardust Memories“ (1980) Вудија Алена, „Пресуда“ (The Verdict, 1982) Сиднија Ламета, са Полом Њуменом.

Извођењем серије сонета „Шекспир / Бах“ затворен је 10. Шекспир фестивал, као посебан јесењи сегмент, док је главни међународни програм одржан током лета, крајем јуна и почетком јула у Чортановцима.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести