Дакић: Представа је ИМПРОВИЗАЦИЈА као и судар на слепо

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Маша Дакић која је говорила о представи " Blind Date Project", која ће бити изведена 2. јула у оквиру Белефа 2023.
Танјуг/Јадранка Илић/Маша Дакић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Маша Дакић

Дакић је рекла да је назив представе остао на енглеском језику јер је део франшизе коју је направила аустралијско-српска глумица Бојана Новаковић.

"Нас две смо се упознале, постале другарице, и већ десет година хоћу да то урадим и она је мени дала шаблон по коме та представа функционише", навела је Дакић.

Према њеним речима, уместо сценарија у " Blind Date Project", већ је представа импровизована и наводи је редитељка Андреа Пјевић.

"Постоји шаблон. Представа је подељена у шест делова од по десет минута. У сваком блоку имате нешто задато. Све остало, 70 посто ти мораш сам да измислиш и реагујеш у тренутку на особу коај је испред тебе", навела је глумица.

Куриозитет представе је што Дакић игра у сваком извођењу, али са њој игра други глумац, и сваки пут креће "из почетка, као кад се иде на судар на невиђено".

"Не знам ко ће доћи. Редитељ се све договори. Први пут срећем ту особу то вече на представи. Нисам доживела као глумица ту врсту ангажмана, глумачког, менталног, психолошког. Хтела сам себи да задам најтежи могући задатак и освојим уметност импровизације"; навела је Дакић.

Према нејним речима, инспирација су јој Никола Ђуричко са својим стенд ап наступом и Андрија Милошевић, колега из серије "Лако је Ралету".

"Лакоћа превазилажења проблема у сцени импровизацијом је нешто што ме је запитало зашто ја то не знам да радим? И хтела сам да се уватим у коштац. Дефинитивно је за мене то било ванземаљско исксуство", рекла је Дакић.

 Претходно, Дакић је махом радила у позоришту и синхорнизацију цртаних филма, као и са редитељем Гораном Марковићем на филму, али истиче да је све то "другачији приступ" у односу на серију "Лако је Ралету".

"Нисам се раније сусрела са жанром комедије. Играла сам неку врсту у оквиру драмских представа, али ово је комедија и жанр који није локално наш. То је ситком и амерички приступ", оценила је глумица.

Снимање "Лако је Ралету" било је за Дакич "све ново", и провела је шест месеци на послу од 9 до 18:00 или 20:00 часова, радећи интензиван посао, где је свима било јасно да не могу да се свађају и да то не води никуда.

Дакић је истакла улогу и енергију Милошевића као "шуо ранера" серије и врхунског професионалца.

"Blind Date Project" Дакић доживљава као своју прекретницу, јер први пут другачије присутпа послу, кроз начин који је њој потпуно непознат и очекује да ће кроз рад на тој представи научити јако много.

Говорећи о будућим плановима, Дакић је рекла да се нада да ће поново радити са редитељком Ањом Сушом, која је њен "највећи позоришни гуру".

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести