У ЛИКОВНОМ САЛОНУ КЦНС "Сећај се заувек: Александар Тишма"

Изложба „Сећај се заувек: Александар Тишма“, ауторке Мирјане Фрау Гардиновачки, биће отворена 16. јануара у 19 часова, у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, и моћи ће да се погледа до 30. јануара. Изложба је прилагођена слепим и слабовидим особама.
р
Фото: плакат, промо

„Сећај се заувек: Александар Тишма“ је мултимедијално-документарна изложба организована у оквиру манифестације „Ледена тишина“, поводом стогодишњице рођења Александра Тишме, једног од најзначајнијих писаца 20. и 21. века, са изузетном рецепцијом у светској књижевности.

- Јеврејство, коме је и сâм рођењем припадао са мајчине стране, и Холокауст, доминантне су теме у приповеткама и романима Александра Тишме. То су дела са којима је писац доживео свој књижевни врхунац и која су овенчана бројним наградама. Управо су дела која тематизују немиле догађаје са новосадских улица 1942, где се као доминантне јављају теме зла у „цивилизованом” човеку и свету, преведена на 22 светска језика, чиме је Тишма постао цењен и читан и ван српског и југословенског културног простора, и којима је Нови Сад, као град у ком је Тишма провео најдужи период свог живота, стекао славу мултикултуралног простора који је однеговао еминентног књижевника - наведено је у најави ове изложбе.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести