У ГАЛЕРИЈИ "ФОРМА" "Рефлексија душе" Милице Ковачевић

Изложба „Рефлексија душе” Милице Ковачевић биће постављена од 16. јануара до 4. фебруара у галерији „ФОРМА“ Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине, Илије Огњановића 3. Како наводи ауторка, "огледало, као употребни предмет, одувек је било везано за појам лепоте и тежњу ка савршенству.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Као декоративна рукотворина, оно је кроз векове мењало свој изглед у складу са временом у ком је настајало, верно следећи трендове дате епохе".

- У данашње време, када је трка за лепотом постала готово опсесивна, све је мањи број оних који теже ка вишем смислу и дубљем сагледавању и спознаји света око себе, а пре свега самих себе као дела истог. Гледамо се али се не видимо - указује Милица Ковачевић, додајући да површно сагледавање света око себе без сумње доводи до губитка смисла.

Милица Ковачевић је до сада учествовала на више колективних, а излагала је и на осам самосталних изложби. Завршила је једногодишњу практичну обуку за рестауратора и позлатара при Покрајинском заводу за заштиту споменика културе, као и приватну школу за иконопис у Београду. Чланица је УПИДИВ-а од 2011.

 Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести