ОД СУТРА НОВА ВЕЛИКА ИЗЛОЖБА У ПОКЛОН ЗБИРЦИ РАЈКА МАМУЗИЋА Лутајући отисак

У Галерији ликовне уметности поклон збирци Рајка Мамузића сутра у 19 часова биће отворена изложба графика под називом „Лутајући отисак”. Оснивач „Лутајућег отиска”, Радован Јандрић, током протеклих десет година је окупљао уметнике и презентовао радионице штампања графике по галеријама Србије.
а
Фото: Промо

Овом изложбом обележава се јубилеј пројекта, и то представљањем радова репрезентативних уметника – графичара са данашње ликовне сцене Србије, професора са Академије уметности у Новом Саду и Београду, оснивача бијенала и ликовних колонија, уметника који живе и стварају у иностранству. Многи од заступљених аутора су добитници значајних признања и награда, са радовима публиковани у земљи и иностранству.

Поставка обухвата радове широког опуса графичке уметности, од класичних дрвореза, иновативних линореза на платну, литографија, колографија, аква- тинте, бакрописа и комбинованих техника, различитих формата, од малих до монументалних. Теме ових графика варирају, од класичне представе природе до апстрактне и фигуративне савремене графике, од којих су неке уско повезане са панк и рок сценом. Изложба ће  бити отворена до 13. априла.

М. С.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести