НОВА ПОСТАВКА У МАЛОМ ЛИКОВНОМ САЛОНУ КЦНС „Излазне путање”

Изложба Тамаре Секулић, под називом “Излазне путање”, биће отворена вечерас, 26. фебруара, у 19 часова у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, Бул. М.Пупина 9, и моћи ће да се погледа до 9. марта.
а
Фото: промо

- Користећи се основним ликовним елементом цртежа – линијом, која је темељ свих облика ликовног изражавања, умјетница ствара геометризиране објекте, смјештајући линију унутар квадратних оквира. Неке од линија ломе се под правим кутом, почињу и завршавају унутар оквира, док су друге изломљене и нагло се прекидају не завршавајући нигдје те остављају простор за даљњи тијек развоја или „конструкцију мисли“ како их сама умјетница назива. Наизглед једноставни облици квадрата испресијецани мноштвом линија које се ломе под различитим кутевима и крећу у различитим смјеровима асоцирају на лабиринт – симбол тражења излаза - наводи Диана Осослија, напомињући да је рад Тамаре Секулић симболичан приказ људских мисли, жеља, које увек траже излаз из нерешивих ситуација.

Тамара Секулић је дипломирала 2017. вајарство на Умјетничкој академији у Осијеку, где је стекла звање магистре едукације Ликовне културе. Њена уметничка делатност одвија се кроз медиј скулптуре, објеката, просторне инсталације и цртежа. Учествовала је на више уметничких пројеката, резиденција и радионица, као и на многим групним изложбама. Живи и ради у Осијеку.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести