НОВА ПОСТАВКА У ГАЛЕРИЈИ „ФОРМА” Изложба кандидата за нове чланове УПИДИВ-а

У галерији “ФОРМА” Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Војводине (УПИДИВ), Илије Огњановића 3, у уторак, 9. априла у 19 часова биће отворена изложба радова кандидата за нове чланове:  Јелене Мишљеновић, и Наташе Домазетов (Архитектура и ентеријер), Ане Куприанов (Уникатна керамика), и Мирослава Дајча (Декоративно сликарство).
umetnost cetkice
Фото: pixabay.com

Ова изложба, под називом “Нових четири”, моћи ће да се погледа до 21. априла.

- Традиционално, сада по шездесети пут, УПИДИВ је расписао конкурс за пријем нових чланова. Ове године, на конкурс су се одазвала четири кандидата за које је након прегледане документације и пристиглих радова стручни  жири донео одлуку већином гласова да сва четири кандидата испуњавају услове за пријем у чланство УПИДИВ-а. 

Радови кандидата за нове чланове презентују њихов професионални приступ раду и разноврсност идеја од иновативних дизајнерских решења, до интересантних уметничких концепата. Сваки од ових четворо уметника доноси свој уникатни уметнички израз и оригиналан поглед на свет, а уверени смо да ће ови талентовани чланови, својим вредним и преданим радом, значајно допринети даљем развоју примењених уметности - наводи председник Уметничког савета УПИДИВ-а  Ненад С.Лазић.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести