ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ ШОК ЗАДРУГЕ Одсуство и присуство

У Централној галерији Шок ЗаДруге (у пасажу Змај Јовине улице у Новом Саду, бр. 22) приређена је изложба „Одсуство/присуство и скривено треће” на којој су своје радове представили студенти Департмана за дигиталну уметност Факултета за медије и комуникације: Андреа Кузмановић, Андреј Алфиревић, Анђела Буцаловић, Вања Ивановић, Вида Петровић, Иван Букушић, Јелена Новаковић, Јована Дабић, Катарина Станојловић, Лука Драговић Черногорски, Марко Михаиловић, Милица Крстовић, Милица Миленковић, Мина Стојадиновић, Михаило Димитријевић , Нађа Ристовић, Невена Величковић, Сара Ећимовић, Сара Маровић, Селена Кучевић иузана Ивановић.
а
Фото: промо

Изложба, како је појашњено, има јединствен задатак да прикаже оптичке, аналогне и дигиталне медитације реализоване кроз формат и форму школских задатака на предметима Фотографско истраживање, Документарна фотографија, Дигитална уметност и Визуелне комуникације. Сам наслов изложбе се пак на комичан начин поиграва са евиденцијом и администрацијом присуства студената на предавањима и вежбама што често представља фрустрацију предавача пред не/могућношћу извођења наставе.

Радови настали на предметима код професора Александрије Ајдуковић, Предрага Терзића и Исидоре Николић су реализовани у медијима аналогног фото колажа, фотографије са вишеструком експозицијом, видео рада, текстила, као и скулптуре, при чему су студенти охрабрени да реализују сопствено уметничко истраживање које по методологији и извођењу попримају оквире медија у којима су реализовани, али и шире - да делују у проширеном пољу: а то поље је кревет, улица, стадион, ливада, плажа, њива или океан...

М. С.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести