ИЗ ВЕНЕЦИЈЕ У БЕОГРАД: Exposition Coloniale

Директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић изјавила је да ће домаћа публика после Бијенала у Венецији видети рад Александра Денића и да су почели припремни радови на реконструкцији здања Музеја града Београда у Ресавској улици. Медаковић је рекла Танјугу да одличне утиске оставља Павиљон Србије са изложбом Александра Денића "Exposition Coloniale" на 60. Бијеналу уметности у Венецији. Према њеним речима, утисци ће бити још богатији пошто изложба у Венецији још траје, а бијенале је место где се скупе они који у свету уметности нешто значе.
Exposition Coloniale
Фото: Tanjug

- Самим тим и српска уметничка сцена добија велику видљивост и значај - нагласила је Јелена Медаковић као  координаторка српског павиљона. - Заиста је велика част бити српски представник на бијеналу и сви се уметници из све снаге потруде да нам осветлају тамо образ. Денићев рад "Exposition Coloniale" представља искорак у нови медиј и то је храбра поставка која је привикла значајну пажњу. Сведоци смо били редова испред павиљона, да се поставка види.

Уметник Александар Денић изјавио је још раније, средином априла, поводом отварања његове изложбе на Бијеналу у Венецији, да рад заправо говори из перспективе малог човека о принуђености на самоколонијализам.

- Немилосрдни свет 'адвертајзинга' гура малог човека у екстремни конзумеризам - изјавио је Денић Танјугу.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести