ЖИВЕЛА ЈЕ ЗА МУЗИКУ ОД ДЕТИЊСТВА Слађана Милошевић напустила нас је остављајући неизбрисив печат на домаћој естради (ВИДЕО)

Александра Слађана Милошевић преминула је данас у земунској болници, после кратке болести. Оставила је дубок траг у домаћој музичкој индустрији својим изузетним гласом и харизмом.
1
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Била је једна од највољенијих певачица у бившој Југославији, а њени концерти су редовно привлачили велики број фанова. Њена енергична сценска присутност и емотивно извођење песама освојили су срца многих.

Рођена је у Београду, 3. октобра 1955 и сматра се сматра иконом новог таласа осамдесетих у Југославији.

Слађана је показивала интересовање за музику још у детињству. У својој петој години је примљена у музичку школу на одсек клавира. Допринос модерној музици дала је већ у својој дванаестој години живота свирајући и певајући у групама као што је „Небеска коњица“, „Епитаф 8”, „Џентлмени“.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу „Студентско љето“ у Маглају, 1974. године, где је освојила „Grand Prix“.

Године 1977, испливала је на површину југословенске поп-рок сцене, са песмом „Ау, Ау“ и исте године имала свој први већи наступ на концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре Бијелог Дугмета. Слађана је почела да руши табуе, кад је издала песму под називом „Секси дама“, која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је песму „Амстердам“. 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Песми Евровизије у Београду и освојила осмо место са композицијом „Рецепт за љубав“.

Oтишла је у Немачку 1983. године, где је основала групу „Neutral Design“, са којом је издала албум, веома успешан у Немачкој и Шведској.

Један од највећих хитова из wеног музичког опуса настао је 1984. године када се родила песма под називом „Принцеза“, дует са Дадом Топићем, која је преведена и на енглески језик („Starlight“).

У Сједињене Државе отишла је 1989. године, где је неко време свирала са групом „Baby Sister“, али је такође радила и друге послове. Једно време је била брокер на берзи, а радила је и у маркетиншким агенцијама. 1995. године се вратила се у Београд и последњих година живела је на релацији Београд — Лос Анђелес.

Осим музике била је препознатљива пос вом имиџу, и била својеврсна модна икона осамдесетих, али и радо виђена гошћа на модним ревијама.

Датум и време сахране биће накнадно објављени.

Погледајте једно од њених последњих појављивања у медијима, гостовање у емисији „Кец на једанаест" на телевизији К1.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести