УЗБУДЉИВ МУЗИЧКИ ВИКЕНД У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ „ЦК13” Концерти седам бендова

У једном од ретких места у Новом Саду где се редовно могу чути сјајне свирке алтернативних рок бендова, у Омладинском центру „ЦК13“, вечерас и сутра на програму је чак седам концертних наступа.
Crna Kuća / Dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Петак је резервисан за наступе бендова Gothic Christ, Дримкрафт и Лепша Брена, док је у суботу главна атракција промоција новог албума „Beneath the Surface“ бенда First Flame. Gothic Christ ради на релацији Нови Сад – Сремска Митровица, а чине га Владимир Вовка Чудинов и Жикица Милошевић, као двојац који заједно ради и у бенду Спутник. Сада као двојац, представиће се својим деби албумом „Defective“, који се жанровски може окарактерисати као готик поп, који је на међународној сцени прославио британски састав Massive Attack. „Defective“ је настао као потреба Чудинова и Милошевића да се кроз музику са њеним слушаоцима подели изазован период живота. 

Дримкрафт је one man band илити алтер-его Игора Девића. Његов репертоар чине вокално-инструментални синглови који су својеврсни lo-fi музички дневник снова. Бенд Лепша Брена је познат по томе што кроз синт-поп и пост-панк музику обрађује теме архитектуре, урбанизма и живота у градовима, са критичким ставом према савременим појавама. До сад имају објављена три албума и мноштво синглова. Прослава издања другог студијског албума „Beneath the Surface“ бенда First Flame централни је догађај у суботу. Из „ЦК13“ позивају све да овим поводом подигну чаше са пивом, квасом и чешмушом и произведу тону добре буке заједно. Занимљивост суботњег концертног програма биће то што ће састав First Flame концертно подрже и бендови Ground Zero, Ледник и Reflections. Може се рећи да ће жестока свирка бити заједнички именитељ за ове хард-кор, пост-метал и панк бендове.

И. Б.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести