СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ПИАНО МЕМОРИЈАЛА "ИСИДОР БАЈИЋ" Рекордних стотину такмичара из 29 земаља

Једанаести Пиано меморијал „Исидор Бајић“ биће свечано отворен вечерас у 19.30 часова концертом у сали амфитеатра у Музичкој школи „Исидор Бајић“, Бул.цара Лазара 67, на којем ће наступити клавирски дуо Светлана Еганиан и Јоланда Кузњецов, иначе чланице међународног жирија овог такмичења.
a
Фото: zacharyphotography.biz

На програму концерта су Синфониета оп.49 Капустина, Свита 1 и 2 Рахмањинова, и Кубанска увертира Гершвина.

У Музичкој школи „Исидор Бајић“ је већ почело да се одвија ово такмичење у А, Б и Ц категорији.

– Од 9. до 15. децембра домаћини смо 11. Меморијалу, који ће, по свему судећи, бити са највећим бројем учесника до сада, а сасвим сигурно са највећим бројем земаља из којих учесници долазе. Имаћемо негде око стотину такмичара из 29 земаља, практично са свих континената. Очекујем још један корак ка квалитету више и мислим да је Меморијал полако али сигурно изградио место у културном животу не само Новог Сада него и региона. И надам се да ће у будућности исто тако, корак по корак, ићи у правцу визије коју смо имали 2002. године, када смо почели. А визија је да Меморијал буде једно од престижних европских такмичења, за шта је, објективно, потребно још доста едиција. Али један од најбитнијих корака је учињен, то је квалитетан инструментариј којим сада располажемо. Уосталом, верујем да су и ти услови, које сада имамо, привукли велики број такмичара - истиче за наш лист Радмила Ракин Мартиновић, извршна директорка Меморијала и директорка МШ "Исидор Бајић".

Финалним наступима у Ц категорији, и потом проглашењем победника у свим категоријама, 15. децембра ће 11. Пиано меморијал „Исидор Бајић“ бити завршен.

Ове године се целокупно такмичење може уживо пратити онлајн, на Јутјуб страници Пиано меморијала "Исидор Бајић", на којој су детаљно дати сви подаци о такмичарима и делима која изводе.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести