„РИТАМ ЕВРОПЕ” ОД 7. ДО 10. МАЈА У СКЦ НОВИ САД Концерти за Дан победе

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату, 9. мај, датум је када Студентски културни центар Нови Сад традиционално организује „Ритам Европе”, фестивал са богатим културним садржајем којим доминира централни концерт.
a
Фото: промо

Ове године ће то бити концерт Зое Кида, Кило Кило Банде, Воида Дроида и Шајзербитерлемона, а програм је проширен и на 7. мај, када ће бити отворена изложба „Перспективе” студената Академије уметности Нови Сад, 8. мај, када ће бити изведена представа „Пеге на срцу” Моше Берахе, у режији Милорада Милинковића, и 10. мај, када ће бити одржана промоција збирке песама „Укрштене речи” Зорана Цанета Костића.

Изложба плаката „Перспективе“ биће отворена у „Фабрици”. Поставка ће моћи да се погледа до 16. маја, а представља критички осврт припадника генерације рођене у ХХI веку на догађај који је обележио претходно столеће - 9. мај.

Представа “Пеге у срцу” биће изведена у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5. Улаз је бесплатан. Писац драмског текста Моше Бераха је позоришни редитељ јеврејског порекла који је своју каријеру почео пре Другог светског рата, а његово једино сачувано дело прати логораше у Оснабруку, логору у којем се и он налазио током рата.

Концерт бендова Воид дроид, Кило Кило банда, Шајзербитерлемон и Зое Кида, биће одржан на сам Дан победе, 9. маја, у „Фабрици”. Улаз је бесплатан.

Воид дроид је грчки метал бенд. Имају три албума и веома су популарни у међународним круговима.

Кило Кило банду скоро да не треба посебно представљати, бар у Новом Саду, одакле су сви чланови и где су већ добро познати музичари које предводи Војислав Воја Малешев. Музика Кило Кило банде је базирана на регеу, али садржи и елементе других музичких праваца.

Шајзербитерлемон је београдски алтернативни рок бенд који је пажњу музичке јавности у региону привукао својим енергичним наступима, видео спотовима и појављивањем на “Хали гали” компилацији, албуму који је окупио најактуелније младе бендове у Београду.

Зое Кида присутна је као кантауторка и интерпретаторка на домаћој музичкој сцени преко двадесет година. Најпре као чланица алтернативног бенда Мистејк Мистејк, а затим као оснивач и дугогодишњи члан групе Земља грува. Почетком 2022. године учешћем на такмичењу Песма за Евровизију са нумером „Бејби“ најавила је своју соло музичку каријеру.

Промоција књиге „Укрштене речи” популарног „Партибрејкера”, Зорана Цанета Костића, биће одржана 10. маја у новој згради СКЦНС-а, у Улици Владимира Перића Валтера 5. Књигу је ове године објавила Издавачка кућа „Лагуна“, а на промоцији ће говорити њен аутор.

И. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести