РАМШТАЈН СПРЕМА СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ Бина дугачка 60 метара, јачина звука до 2 милиона вати

Немачки хард рок бенд Рамштајн, спрема се да по трећи пут наступи у српској престоници 24. и 25. маја, а концерте на Ушћу, поред антологијских хитова, обележиће и продукција која подразумева бину дугачку 60 метара и јачину звука до 2 милиона вати, поручили су организатори.
e
Фото: Youtube Printscreen /Avet Badalyan

Концертни простор обухватаће 240 хиљада квадратних метара, а изградња мини-града увелико је у току. Само бина, за чију израду је потребно чак 6 дана биће дугачка 60 метара, а ићи ће до 36 метара у вис. Седам месеци било је потребно да 18 инжењера звука и светла, заједно са техничким дизајнерима, до последњег детаља дизајнирају стејџ на ком ће наступути популарни Немци.

Али ту се прича не зауставља. Београд ће доживети готово тектонска померања, будући да ће јачина звука ићи до непојмљивих 2.040.000 вати! Наиме, звук долази из 170 LA12X појачала, свако са излазом од 12.000 вати, што доноси укупан излаз од више од два милиона вати. Моћна пиротехника је зажтитни знак бенда и саставни део непоновљивог перформанса, па се очекује готово 600 различитих пиротехничких ефеката по концерту, за чију је изведбу потребно око хиљаду литара бензина и око 60 килограма ликоподијума по вечери.

Невероватан је податак да највиши пламенови иду до 20 метара у висину, а да њихова температура достиже и 600 степени! Чак 36 димних машина и 35 огромних вентилатора биће употребљено по шоу, а да су славни Немци о мислили о сваком детаљу, говори и податак да сваки концерт у оквиру турнеје неопходну електричну енергију добија из свог сопственог дизел генератора, који осигурава да снабдевање струјом у околним градовима буде стабилно. Подсетимо, Рамштајн у Србију стиже са 77 шлепера опреме, а око хиљаду и по људи, локалних професионалаца, биће ангажовано по концерту. 

 
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести