ОТКАЗАН КОНЦЕРТ ДАНИЦЕ ЦРНОГОРЧЕВИЋ У ЦРНОЈ ГОРИ! Ево шта су организатори навели као разлог (ФОТО)

Одлуком организатора концерт Данице Црногорчевић је отказан због “непредвиђених и објективних околности”, како се наводи у саопшењу на сајту СЦ, где је концерт требао да се одржи.
d
Фото: Youtube Printscreen

Подсетимо, Даница се својевремено нашла у жижи интересовања, када је 2023. године на Бадње вече наступила испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици где је отпевала песму "Ој, свијетла мајска зоро" са измењеним текстом у којем је споменула Косово и Обилића, након чега јој је запрећено казном од 20.000 евра.

Она се тада поводом овакве ригорозне вести огласила и прокоментарисала овај скандал.

У повратку из Републике Српске сам прочитала ову вест. Мислила сам да ће ово бити само нешто пролазно, али није тако. Људи ово је недеља када прослављамо Христово рођење, Божић, ајде да бар ових недељу дана сакријемо ту мржњу. Па ћемо се после тужити и свађати и да се миримо ако Бог да - рекла је певачица тада и додала:

Оно што могу да кажем о тој химни и они знају, али воле да буду да читани па зато тако пишу. Та химна датира још од 1863. године односно 1864. године и постоји пуно писаних архивских трагова те химне. Генерално је то што све парохије у Црној Гори знају. Апсолутно немају основа за било какве службе, али добро.

Фото: Printscreen

Подсећамо, ових дана је и Јелена Карлеуша била приморана да откаже наступ у главном граду Црне Горе, Подгорици, због страшних претњи које јој стижу.

Дневник/ Пинк

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести