НЕВИЂЕНИ СПЕКТАКЛ НА КОПАКАБАНИ Мадонин НАЈВЕЋИ КОНЦЕРТ у каријери пред МИЛИОН И ПО људи, па још и БЕСПЛАТАН (ВИДЕО)

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Америчка поп певачица Мадона вечерас одржава бесплатан концерт на плажи Копакабана у Рио де Жанеиру, а очекује се да догађају присуствује око 1,5 милиона гледалаца.
b
Фото: Ilustracija/Tanjug (AP Photo/Bruna Prado)

На Мадониној званичној веб-страници је објављено је да је овај концерт највећи у каријери певачице дугој четири деценије, чак 10 пута већи од њеног рекорда у Паризу 1987. где је приствовало око 130.000 људи, преноси АП.

Ово ће бити последњи концерт у оквиру ''The Celebration Tour'', турнеје која је отпочела у Лондону.

Обожаваоци су се окупили испред хотела Копакабана Палас на плажи, где је Мадона одсела, а током звучне провере на бини испред хотела су плесали на песку.

Осамнаест звучних торњева распоређено је дуж плаже како би се осигурало да сви присутни могу да чују хитове познате певачице.

Мадонин двочасовни шоу би требало да почне у 21.45 по локалном времену.

Градско веће Рио де Жанеира је у априлу објавило извештај у којем се процењује да ће концерт донети 293 милиона реала (око 57 милиона долара) локалној привреди.

Очекује се да ће хотелски капацитет достићи 98 одсто попуњености на Копакабани, према хотелском удружењу Рија.

Обожаваоци из целог Бразила, али и из Аргентине и Француске тражили су станове за изнајмљивање за викенд, а међународни аеродром у Рију предвидео је додатних 170 летова од 1. до 6. маја са 27 дестинација, наводи се у саопштењу градске скупштине.

Безбедносни план државе Рио укључује присуство 3.200 припадника војног особља и 1.500 цивилних полицајаца у приправности.

Уочи концерта, бразилска морнарица је извршила инспекцију пловила која желе да се позиционирају на мору како би пратила представу.

Претходно је на плажи Копакабана одржан велики број концерата, укључујући новогодишњу представу Рода Стјуарта из 1994. која је привукла више од четири милиона обожавалаца и која је била највећи бесплатни рок концерт у историји, према Гинисовој књизи рекорда.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести