НА СТИХОВЕ АЛЕКСЕ ШАНТИЋА Констракта и Земља грува за школски програм ОБЈАВИЛИ ПЕСМУ “О, класје моје”! СЕЉАЧКА ПАТЊА с призвуком регеа и фанка (ВИДЕО)

Ана Ђурић Констракта и њен матични бенд Земља грува објавили су песму “О класје моје”, на стихове једне од најпознатиних песама легендарног мостарског песника Алексе Шантића.
k
Фото: Youtube Printscreen/RTS

Песма ‘О, класје моје’ снимљена је за Школски програм серије Лектизер на РТС-у, што је прилично згодно јер ће млади сада бити у прилици да о својој историји и прецима уче на један мало забавнији и лепши начин него што је то био случај с некадашњим „бубањем“ напамет.

Песма о патњи сељака, коју је Шантић под оригиналним називом "Мука" написао 1910. године, у интерпретацији креативног састава добила је призвук регеа и фанка.

Подсећамо, публика од недавно може да чује и нову песму "Пут" коју је Констракта снимила с музичарем Мањификом за филм "Чувари формуле".

Песма је настала из филмског дела, што сматрам да је веома важно истаћи, па подједнако носи како озбиљност, тако и оптимизам. Текст песме донекле предвиђа емотивну тематику и иако такав приступ понекад може да делује сувишно и одбојно, мислим да смо у овом случају на једноставан начин успели да истакнемо тему солидарности и саосећања међу људима, што је у данашње време веома битно, поручила је у званичном саопштењу Констракта.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести