ИВАН БОСИЉЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ триjумфални ПОВРАТАК на сцену ОНА ће бити СПЕЦИЈАЛНА ГОШЋА на његовим концертима

БЕОГРАД: Глумац и певач Иван Босиљчић данас је у сусрету са медијима у Лисабон бару Мтс Дворане најавио своја три концерта 29. марта, 5. и 13. априла у овој установи и открио да ће му специјални гост бити супруга Јелена Томашевић.
a
Фото: Youtube Prinscreen / JUK Herceg Fest

Концерт назива "Наше вече" у пратњи Симфонијског оркестра и уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" заправо је мешавина концерта, поетске вечери и драмске уметности, о чему је говорио свестрани Иван Босиљчић.

Он је подсетио да је управо на сцени Мтс Дворане, тадашње Дворане Дома синдиката, започео "Наше вече" пре 15 година, када се први пут представио публици на овај начин баш са ансамблом "Станислав Бинички".

"Сарадници и ја смо схватили да овај пројекат представља заправо неухватљиву форму. Неки га дефинишу као кабаре, музичку представу, кабаре, а свако извођење је ново и аутентично, иако је програм поезије и песама углавном исти. Све зависи од публике и тако је увек другачије наше извођење. Ово је озбиљна музичка представа и има озбиљну причу о љубави", оценио је Босиљчић и додао да му је драгоцено искуство у мјузиклима помогло да оствари овај дуговечни ауторски пројекат.

Гошћа ће му бити супруга, истакнута етно поп музичарка Јелена Томашевић, што је Босиљчић открио тек данас.

"Схватили смо да никада нисмо наступали заједно на сцени, предуго смо чекали, а имали смо огромну жељу. Када сам размишљао ко би ми био гост на концертима, и осврнуо се на све периоде, да су то били глумци, солисти из опере, моје колеге из Позоришта на Теразијама. Онда коначно неко ко је мени најближи треба да гостује код мене, јер ово јесте "Наше вече". Зашто онда не бисмо ми заједно наступали? Јелена је ту на своме, гостује на једном музичком догађају, већ је имала концерт у Мтс Дворани и добродошла је на уметничко вече", рекао је Босиљчић и напоменуо да не може открио које ће песме Томашевић отпевати, о поручио публици да дође и открије на концертима.

Фото: Youtube Prinscreen / Telegraf.rs TV

Иван Босиљчић поред филмске, телевизијске и позоришне каријере са успехом представља своје ауторске пројекте љубитељима поезије и музике.

Концерт - представа "Наше вече" јесте музички сусрет публике и уметника, који спаја најлепше популарне филмске и позоришне мелодије наших простора и антологијску поезију књижевних великана.

"Концерт "Наше вече" је заједничка чежња за добротом и лепотом. Фјодор Михајлович Достојевски је рекао "Лепота ће спасити свет". То увек волим да цитирам. Мислим да тога нисмо били свеснији више него сада. Ово је озбиљан комад лепоте и велика утеха у ово тешко време, што сам препознао са својим сарадницима", сматра глумац.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести