ПАБЛО ЕСКОБАР ИЗ УГЛА СИНА: Није баш све као на Нетфликсу

У Београду ових дана гостује Хуан Пабло Ескобар, познат и под промењеним именом као Себастијан Марокин, предавач, писац, архитекта, дизајнер и син својевремено једног од најтраженијих и најбогатијих људи на свету, Пабла Ескобара. Вечерас наступа у "МТС дворани" и поново ће причати о томе како није баш све као у Нетфликсовој серији о његовом оцу, која је учинила то да многима младима постане рол-модел.
Није све као на Нетфликсу
Фото: С. Крстић/ Bit Events промо

Хуан је већ одржао конференцију за новинаре, а потом потписивао светски популарну књигу “Мој отац Пабло Ескобар”, у књижари Делфи СКЦ. Конференцију за новинаре водио је књижевник Игор Маројевић, који је и превео књигу.

Говорећи о личној трансформацији, о турбулентном периоду после очеве смрти и појединим детаљима о контроверзној породици Ескобар, истакао је да има много чињеница о којима не говори ни у књигама, ни у интервјуима, јер их чува за јединствено искуство које публику очекује на његовим предавањима и на тај начин позвао на дугоочекивани догађај.

Фото: С. Крстић/ Bit Events промо

Хуан Пабло Ескобар ће, након гостовања у више од 40 држава света, први пут одржати предавање у Србији, након којег ће уследити и разговор са публиком.
- Позивам вас да 9. маја у Београду откријете причу закопану испод деценија насловница. Спремите се да будете очарани причама о тами и светлости и како можемо трансформисати сенке прошлости у светионике за будућност. Ваше путовање у непознато вас чека - поручио је.

Пред српском публиком биће човек који је упркос свом злогласном презимену, одабрао живот мира. У посебном дијалогу са публиком говориће о стварним догађајима који се крију иза хит серије "Наркос" и сензационалних медијских наслова. Говорећи управо о овој теми на конференцији за медије додао је: “Када сам сазнао да Нетфликс снима серију инспирисану мојим оцем, контактирао сам их, у жељи да у етар изађе истинит приказ и корисна порука. Међутим, рекли су ми да имају све информације и да им није потребан мој угао. Данас као резултат имамо младе генерације које праве идоле од негативних фигура и гаје културу насиља.

Током свог предавања, које годинама уназад изазива глобалну пажњу и пуни дворане широм света, Ескобар ће поделити свој пример и сведочење о изласку из лоших животних околности и насилног окружења.

Поред инспиративних гостовања, Хуан Пабло Ескобар организује и стратешке едукације цариницима, у сарадњи са мексичким ДЕА департманом у циљу сузбијања криминала, као и предавања усмерена ка младима учећи их како да на време препознају проблематичне прилике и на време се дистанцирају од њих.

Потресна исповест Хуана Пабла Ескобара и његова животна прича говоре о томе како је успео да се извуче из нежељеног наслеђа, како је видео две супротне стране свог оца и живео живот у бекству. Овим јединственим гостовањем, Хуан Пабло ће пружити увид у окружење у коме је одрастао и на који га је начин то обележило и формирало у човека у ког је стасао.

Човек који је својим књигама и наступима инспирисао на стотине хиљада људи света поносан је на то што је избегао да постане Паблова „млађа верзија“, иако је то могао да буде, чак у једном тренутку афекта, непосредно након вести о очевој погибији то и пожелео, па и изјавио - да ће се осветити. Сад је срећан што је закопао оружје и посветио се изградњи другог имиџа своје породице и Коломбије.

И. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести