Миливој Ненин о Милошу Црњанском у КЦВ "Милош Црњански"

Културни центар Војводине „Милош Црњански” у понедељак, 30. октобра 2023. у 18 часова организује десету трибину из циклуса „Дневник о Црњанском” на којој ће учествовати проф. др Миливој Ненин и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
њ
Фото: КЦВ Милош Црњански

Проф. Др Миливој Ненин је историчар и теоретичар српске књижевности и дугогодишњи универзитетски професор на Одсеку за српску књижевност Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду. Објавио је двадесет и пет ауторских књига, а приредио преко четрдесет. Бавио се проучавањем српскe књижевнe периодикe, преписком српских писаца, као и песницима Прве модерне. Дописни је члан Српске академије наука и уметности. Добитник је већег броја награда а међу значајнијим су „Александар Арнаутовић”, „Милан Богдановић” и „Николај Тимченко”.

Ово је четврта овогодишња трибина из програма које ће културни центар у 2023. години посветити нашем великом писцу, а главни фокус разговора биће преписка Милоша Црњанског.

Серија трибина „Дневник о Црњанском“ се студиозно бави делом и животом овог великана књижевности кроз предавања и разговоре, а гости су најбољи познаваоци књижевног стваралаштва Црњанског, од професора, теоретичара и критичара, до писаца- савременика.
Програм ће бити одржан у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад.

Улаз је слободан.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести