КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ КАРЛ-МАРКУСА ГАУСА У Културном центру Новог Сада

Књижевно вече Карл-Маркуса Гауса, једног од најзначајнијих аустријских савремених писаца, биће одржано вечерас од 19 часова у клубу Трибина младих Културног центра Новог Сада (Католичка порта 5), у организацији Издавачке куће Академска књига.
a
Фото: promo

О његовим књигама ће говорити Ласло Вегел, Драган Проле, Емина Перуничић и сам аутор Карл-Маркус Гаус.

Обезбеђено је консекутивно превођење.

Карл-Маркус Гаус (Karl-Markus Gauß, Salzburg, 1954), један је од најзначајнијих савремених аустријских писаца, есејиста и уредник. Његови преци су живели у околини Новог Сада до 1945. Карл-Маркус Гаус живи у Салцбургу.

Од 1991. Гаус је главни уредник књижевног часописа Литератур унд Критик. Његове књиге преведене су на више страних језика и добиле су велики број награда, међу којима су: Награда „Шарл Вејон”, Аустријска уметничка награда за књижевност, Награда „Јохан Хајнрих Мерк”, Награда „Жан Амери” и Лајпцишка књижевна награда за европско разумевање. Карл-Маркус Гаус примљен је 2006. године за члана Немачке академије за језик и поезију.

Карл-Маркус Гаус отворио је 62. Међународни београдски сајам књига (2017), када су земље немачког језичког подручја и књижевности на немачком језику (Немачка, Аустрија, Швајцарска и Лихтенштајн) биле почасни гости.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести